LOG-profil
LOG-profil
LOG-profil
LOG-profil
LOG-profil
LOG-profil
LOG-profil
LOG-profil
LOG-profil
LOG-profil

Hej! Jag heter Camilla Liljestrand och jobbar som colorist från mitt hemmakontor i Sundsvall. 😊
Jag jobbar mestadels på distans, men jag erbjuder gärna en grading session där vi kan grada din film tillsammans hos mig.

Det finns två anledningar till varför jag har specialiserat mig på color grading. För det första vill jag att du som kreatör ska kunna fokusera på den konstform du älskar mest, oavsett om det är fotografi, klippning eller produktion. Vi har olika intressen som vi fördjupar oss i, så varför inte lägga ännu mer tid där?

För det andra kommer jag från en bakgrund inom klippning och med mina kunskaper inom färg, form, konstskola och teknikintresse fann jag att colorist-yrket var den perfekta pusselbiten för mig. Jag älskar verkligen mitt jobb.

Visste du att det nu för tiden finns kvalitativa kameror som BLACK MAGIC, SONY, RED och CANON som är mycket prisvärda för kreatörer? Kanske äger du själv en eller så har en vän en sådan kamera. Dessa kameror ger möjligheten att filma i LOG-profil. Medan en mobilkamera filmar med verklighetstrogna färger i realtid, ger LOG-profilen en gråare bild där man förväntas arbeta fram färgerna vid redigeringen.

Jag brukar tänka på den gråa bilden som rymden. Det finns så mycket information där ute som vi ännu inte har utforskat. Som colorist hämtar jag hem färg och kontrast, lägger till textur och formar bilden enligt den kreativa visionen tagits fram.

Jag känner många inom branschen som hanterar hela produktionsprocessen själva, från första kontakt till slutleverans. Men med tidspress och andra åtaganden kommer något lida. Jag förstår att du som regissör, fotograf, klippare eller producent vill kunna arbeta fram filmens look, men känner att du saknar kunskap, intresse eller tid.

Ta gärna en titt på min Instagram och börja följa mig om det verkar intressant. Tveka inte att kontakta mig om du vill samarbeta nu eller i framtiden, eller om du bara vill få tips eller en inblick i mitt arbete. Tack för din tid!

3 vanliga frågor jag får som colorist

1. "Jag jobbar i Premiere Pro/FCPX/Avid... funkar det att samarbeta?"

Det går alldeles utmärkt. Du kan skicka filmen på olika sätt: 
 
  1. Högupplöst export
    Klipparen delar en högupplöst master till mig, jag gradar och skickar tillbaka.

  2. Material + .xml
    Jag får en hårddisk med materialet samt en .xml fil, jag gradar och skickar åter hårddisken.
    Jag behåller alltid en högupplöst export av graden utifall att hårddisken kommer bort.

2. "Vad kostar 1 min, 20 min, 1 tim film, ungefär?"

Jag frågar alltid om att se klippningen innan jag ger grade offert. Är du i förproduktion kan jag ge en offert som underlag.

3. "Jag har ingen specifik look i åtanke... måste jag ha det?"

No worries! Vi har ett samtal kring hur filmen ska kännas och använder referenser för att peka oss mot rätt håll. Det är vanligare än du tror att man kommer på looken tillsammans - och riktigt skoj! 😄


LOG-profil
LOG-profil
LOG-profil
LOG-profil